Schrijf je in en ontvang heerlijke recepten en wijn tips

Contact

Danielle Willems - de Wit

dewildewijnstok@gmail.com

06-21240796
BTW-id: NL002122574B87

RegioNL002122574B87 Gelderland

Copyright ©2019 De Wilde Wijnstok Privacyverklaring

Ontworpen door: Janske Huitink

Coquilles met avocadocreme en parmaham

met Jesuitenhof Sauvignon blanc

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 12 coquilles
  • 2 plakjes parmaham
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • gekleurde blaadjes sla
  • pijnboompitjes
  • zout en peper
 
Aan de slag:
Maak van de parmaham een soort chips door ze op een rooster in de oven in 7-10 minuten te drogen op 180 graden (houd de oven in de gaten). Zorg dat er een vel bakpapier onder het rooster ligt zodat het beetje vet dat er vrijkomt, wordt opgevangen.
 
Dep de coquilles droog. Strooi er wat zout en peper overheen.
Zet de pan aan en laat deze heet worden. Als de pan heet is bak je de coquilles ongeveer 3 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Draai ze voorzichtig om.
 
Ga ondertussen aan de slag met de avocadocrème. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak het rode pepertje fijn (houd een klein achter voor de garnering. Rasp de schil van de citroen. Pel de schil van de avocado en haal de pit eruit. Doe de avocado in de blender of het bakje voor de staafmixer. Voeg de crème fraîche, het sap van ½ citroen en ½ gehakte rode peper toe. Mix alles goed door elkaar.
Leg een flinke lepel met avocado crème op het midden van de borden, smeer deze met draaiende bewegingen uit zodat een mooie vlakke ronde ontstaat. Leg de coquilles op de avocado crème, leg een stukje parmaham op de coquilles en strooi de pijnboompitjes eroverheen en garneer met wat blaadjes sla.