top of page

Ik hou van wijn en weet hier inmiddels veel van.

Ik vind het leuk om mensen te adviseren over wijn.

Want iedereen verdient het om goede wijn te drinken.

Wijn | Druivenstruiken | Wijnproeverij
De Wilde Wijnstok - Logo_Tekengebied 1.p

Mijn interesse voor wijn is gegroeid door de opleiding die ik heb gevolgd aan de Academie voor Gastronomie. Gedurende deze opleiding heb ik beter leren koken en geleerd om juist goede wijn-/spijs combinaties te maken. Het enthousiasme van de wijndocent werkte heel aanstekelijk om toch verder te gaan in de wijn. Ook heb ik de afgelopen jaren meerdere wijnboeren ontmoet en de passie die zij hebben voor de wijnen die ze maken, vind ik fantastisch om mee te krijgen.


Vanzelfsprekend ben ik toen de wijnopleidingen SVEN3 en de vinologen opleiding aan de Wijnacademie gaan volgen. De vinologen opleiding heb ik inmiddels doorlopen en mag mij inmiddels ook vinoloog noemen. Om mensen goed te kunnen adviseren vind ik het belangrijk dat je de onderwerpen beheerst en weet waar je over praat. (Er wordt namelijk veel onzin over wijn verkocht).

 

Na het volgen van die opleidingen vond ik het tijd worden voor mezelf te kiezen en mijn werkzame carrière in de reisbranche achter me te laten en de dingen op mijn manier te doen. Dit heeft me doen besluiten De Wilde Wijnstok op te richten.

 

De naam ‘De Wilde Wijnstok’ is niet zomaar gekozen. Ik vind het erg belangrijk dat ik de oorsprong van de wijn ken. Dit geldt ook voor de wijnen die ik laat proeven en verkoop. Ik ken de wijnmaker en ben bekend met het bedrijf. De oorsprong van de wijnbouw is ontstaan door de wilde wingerd ook wel de wilde wijnstok genoemd. Het ontstaan van alle wijnbouw is hiernaar te herleiden. Het ontstaan voor mijn bedrijf is geboren.


Daniëlle Willems - de Wit

Danielle Willems - de Wit
bottom of page