top of page

Asperges met hollandaisesaus

ham en ei

Met Jesuitenhof Weißer Burgunder

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • ca. 2 kg witte asperges

  • 6 eieren

  • 12 plakjes beenham

 

saus:

  • 3 eierdooiers

  • 2 el azijn

  • 4 el witte wijn

  • 250 gram roomboter

  • peterselie

 

Aan de slag:

Schil de asperges goed met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng water aan de kook in een ruime pan, voeg de asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en dek de asperges af met een deksel. Kook de asperges ca. 10 minuten en laat de asperges nog 10 minuten in het hete kookvocht rusten. Neem de asperges uit de pan.

 

Kook ondertussen in 8 minuten de 6 eieren hard en begin aan de saus:

Klop 3 eierdooiers met 2 el azijn en 4 el witte wijn au bain-marie in 5-10 minuten luchtig. Voeg druppel voor druppel 250 gram gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Zorg ervoor dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn, om schiften te voorkomen. Breng de hollandaisesaus op smaak met peper en zout.

 

Verdeel de asperges over de 4 borden. Leg er wat beenham bij en verdeel de plakjes ei. Schenk er wat lauwwarme hollandaisesaus over. Serveer direct.

IMG_1518.JPG
IMG_1748.JPG
bottom of page